De vruchten plukken van autonoom telen - OPZuid EFRO

De vruchten plukken van autonoom telen - OPZuid EFRO

Het telen van zacht fruit wordt steeds meer data gedreven.
Waar vroeger de klimaatcomputer de primaire bron van informatie was, zien we vandaag de dag een veelvoud aan sensoren en toepassingen die de teler diepgaandere inzichten biedt voor verdere optimalisatie van de productie. 

Om deze ontwikkeling naar een hoger plan te tillen, hebben Growficient, Delphy, VDL en YieldComputer vorig jaar de handen ineen geslagen. Samen willen wij een wezenlijke bijdrage leveren aan het concept van autonoom telen. Alle 4 partijen brengen een bewezen expertise in de agri-sector mee:

Growficient als irrigatie monitoringspecialist,

VDL met robotica, mechatronica en maak expertise

Delphy met specialistische teeltplanning en - management software en als ervaren onderzoeksinstelling

YieldComputer als bouwer van oplossingen voor optimale voorspellingprocessen bij zowel telers als coöperaties. 

Binnen het project "De vruchten plukken van autonoom telen" ontwikkelen we een oplossing die telers ondersteunt bij hun irrigatiestrategie. Met als doel een autonome aansturing van de irrigatie.

Dit wordt ondersteunt door substraat-sensoren, statische cameras, metingen in het veld en een robot (uitgerust met diverse sensoren en een camera). Zo worden er op verschillende plekken in de kas data verzameld.

Uit deze data wordt nieuwe informatie gehaald door middel van slimme computeralgoritmes en rekenmodellen. Denk hierbij aan automatische vruchttellingen, oogstprognoses, plant-balans, wateropname en waterbehoefte.  Om zo tot een aangepaste irrigatiestrategie te komen en een accuratere oogstvoorspelling. 

Vanwege het hoog innovatieve karakter van deze oplossing heeft de EU besloten het project te ondersteunen vanuit het Programma OPZuid EFRO. Als consortium zijn we trots op deze erkenning en zetten we ons volledig in om dit project tot een succes te maken voor de Europese agrarische sector. 

 

YieldComputer 

Wij helpen onze klanten hun opbrengstvoorspellingen te verbeteren met een data gedreven softwareapplicatie, slimme hardware en adviesdiensten.

Onze softwareapplicatie biedt een interactief dashboard en AI-tools wat onze gebruikers helpt om betere inzicht te krijgen in alle data om daarmee tot een zo nauwkeurigere mogelijke voorspelling te komen. Door te werken vanuit één bedrijfsgegevens bron hebben alle gebruikers binnen hetzelfde bedrijf actuele en real-time inzichten. Onze data-consultants helpen onze gebruikers met het interpreteren van data. Zo bundelen we ervaring met teelt (de teler) met onze interpretatie en ervaring van data. Dit resulteert in jaarlijkse verbeteringen van de nauwkeurigheid van de prognoses en stelt je zo in staat om je bedrijfsresultaat te optimaliseren. 

De door ons ontwikkelde autonome SmartCropCam analyseert het gewas, herkent fruit in verschillende stadia en detecteert de klimatologische omgeving. Alle veldplanting- en gewas gerelateerde gegevens worden gestructureerd en veilig opgeslagen in onze softwareapplicatie. Zo zijn ze toegankelijk en inzichtelijk voor de teler om te gebruiken. 

Het van tevoren hebben van nauwkeurigere inzichten in verwachte volumes ondersteunt de teler bij het versterken van zijn verkoopstrategie en middels de benchmarking-functionaliteit kan de bedrijfsvoering verder worden geoptimaliseerd door verschillende strategieën met elkaar te vergelijken. 

Onze oplossingen maken het voorspellingsproces betrouwbaarder en helpen bij het optimaliseren van de opbrengsten. Hiermee bieden wij dus: 

  • Grip op data: alle beschikbare en relevante data op 1 centrale plek.
  • Real-time inzicht: Altijd actuele informatie over het gewas, klimaat en de (verwachte)opbrengsten. 
  • Minder fouten en betere communicatie: Vermindert fouten en communicatieproblemen in het hele voorspellingsproces. 
  • Data-inzichten voor iedereen: Geeft waardevolle gegevens aan alle betrokkenen, van het veld tot aan het bureau van de verkoopafdeling, zodat iedereen beter kan presteren.  
Van het veld tot aan de verkoop, onze oplossingen ondersteunen bij elke stap! 

Financierings partners

Register to join...

Please register...

Interested?
Let's have a coffee!